-->

16.07.14

Пенсії на Донбасі профінансовані наполовину - ПФУ

Липневі пенсії на Донбасі профінансовано на 50%. Наявне недофінансування виплат у Луганській та Донецькій областях пов’язане з відсутністю безпечних умов для обігу готівки на окремих територіях Донбасу. Про це під час прес-конференції повідомила директор департаменту зведеного бюджету Пенсійного фонду України Світлана Дяченко, передає кореспондент УНН.

Вона наголосила, що вже відновлено перерахування коштів до міст Слов’янськ і Краматорськ, а також населених пунктів Слов’янського районів. Зокрема, 6 липня було спрямовано перший транш у сумі 57 млн грн на фінансування пенсійних виплат мешканцям цих територій. А наступного дня, 7 липня, виплати були профінансовані на 100% до кінця місяця.

“Станом на сьогодні виплати пенсій у липні у Донецькій області профінансовані у сумі 1,4 млрд грн, у Луганській — 637 млн грн.”, — повідомила вона.

За її словами виплата, пенсій у Донецькому та Луганському регіонах поки що профінансована наполовину.

“Зокрема Донецьку область профінансовано в сумі 50 % від потреби, Луганську — 47% від потреби”, — зазначила вона.

С. Дяченко підкреслила, що Пенсійний фонд має “певні суми недофінансування у окремих районах Донецької і Луганської області”.

“Механізм виплати пенсій і грошової допомоги передбачає обов’язкове підкріплення готівкою профінансованих виплат, яке через певні технічні складнощі не можливо провести, зокрема на території, де відбуваються бойові дії. Тому є недофінансування. Але у разі відновлення безпечних умов обігу готівкових коштів на території цих районів буде забезпечена і можливість пенсіонерами отримати виплати”, — зауважила вона.

Джерело: УНН

Немає коментарів:

Дописати коментар