-->

28.01.15

50% судів оголосили про початок люстрації

Із грудня минулого року проходить люстраційна перевірка суддів. Нині вже понад 50% судів різних рівнів оголосили про початок люстрації та розмістили на своїх сайтах інформацію про суддів, які дали згоду на проведення перевірки.

Про це сьогодні на засіданні Кабміну заявив Міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє «ЗіБ» з посиланням на Мін’юст.

«Водночас, 40 суддів різних судів не дали згоди на проведення перевірки, тож ми зробили відповідні подання на їхнє звільнення», - зауважив Павло Петренко.

Очільник Мін’юсту також зазначив, що до Громадської ради з питань люстрації постійно надходить інформація про чиновників, які намагаються приховати свої реальні статки або уникнути люстрації.

На сьогоднішній день Громадська рада вже розглянула понад 800 скарг і заяв громадян з приводу державних чиновників, які подали недостовірну інформацію про свій майновий стан або намагаються ухилитися від проходження люстраційної перевірки, зазначив Міністр юстиції.

Водночас оскаржити рішення про звільнення з роботи намагаються 174 люстрованих чиновника.

«Чиновники, які були звільнені в ході першого етапу безумовної люстрації, нині намагаються оскаржити ці рішення у суді. Зокрема до суду з відповідними позовами звернулися 87 колишніх співробітників прокуратури, 17 бувших працівників податкової служби, 11 колишніх співробітників СБУ і 59 осіб, звільнених з інших державних органів», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, Мін’юст супроводжує кожну таку справу і жорстко контролює дотримання закону з боку органів, які приймали рішення про звільнення. Міністерство в цьому питанні займає чітку позицію – якщо особа потрапляє під дію критеріїв, визначених Законом про очищення влади, суд не може винести жодних рішень, які суперечать цьому документу.

http://zib.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар