-->

19.01.15

Решко: Грати з російськими командами - це зрада України

Чимало українських клубів відмовилися у період міжсезоння спарингувати із російськими клубами. Випав із тренду донецький "Шахтар". "Гірники" збираються взяти участь у турнірі, де гратимуть два представники Росії. 

Чи може існувати футбол поза політикою та війною на Донбасі "Футбол 24" розпитав у відомого експерта, який кар’єру футболіста зробив у часи СРСР, Стефана Решка.

- Підтримую «Динамо» та «Дніпро», які відмовилися від спарингів із росіянами, - каже Стефан Михайлович. – Хіба можна грати проти команд із країни, що вбиває наших людей? Але це «Шахтар», це зайвий раз говорить про те, що Ахметов є лжепатріотом, м’яко кажучи. Він кричить про те, що допомагає, а насправді є учасником усіх цих подій, в найгіршому сенсі цих слів. Я просто слів не знаходжу… Росія градами вбиває мирних жителів, наших солдатів. І як можна в цей час спарингувати із росіянами? Це зрада батьківщини, України.

- Футболісти люблять повторювати, що футбол поза політикою…

- … Та немає такого. Найпопулярніший вид спорту не може бути поза політикою. Як можна залишатися осторонь, якщо на твою країну напав агресор? Я розумію, коли футболісти відмовляються підтримувати депутатів під час виборів. Але ж не можна бути байдужим в той час, коли твою країну атакують ворожі солдати. Це усе через відсутність патріотизму. Але це йде від керівництва клубу, футболісти просто заручники.

Розмовляв Гліб Ваколюк

Немає коментарів:

Дописати коментар