-->

24.03.17

Обіцяні Жебрівським пільги на користування томографом не були враховані в бюджеті

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський не виконав обіцянку передбачити в обласному й місцевому бюджетах коштів на компенсацію користування найменш соціально захищениими верствами населення томографами у кабінетах діагностики.

Цю обіцянку «Слово і Діло» зафіксувало 30 березня минулого року під час візиту чиновника до міської клінічної лікарні Слов’янська.

Насправді (і Жебрівський на цьому наголосив), користування кабінетами томографії є безкоштовним, однак реагенти, які використовуються під час обстеження, коштують від 180 до 1700 грн, і їх пацієнтам доводиться оплачувати самостійно. Компенсацію саме цих витрат і пообіцяв передбачити в обласному й місцевих бюджетах голова військово-цивільної адміністрації.

«Спільно з директором департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації ми вирішили розробити програму пільгового обслуговування. Зокрема, «чорнобильці», учасники АТО, інваліди не платитимуть за реагенти, тобто для них користування томографом буде безкоштовним. Компенсації будуть передбачені в обласному та місцевому бюджетах», – заявив тоді Жебрівський.

Голова Донецької обласної державної адміністрації Жебрівський обіцяє, що найближчим часом соціально вразливі верстви населення отримають пільги на відвідування кабінету діагностики Сказано 30 березня 2016 р. Статус обіцянки: НЕ ВИКОНАНО

Проте коли «Слово і Діло» вирішило з’ясувати, чи надаються вказані послуги на повністю безоплатній основі, заступник директора департаменту охорони здоров’я Донецької військово-цивільної адміністрації Володимир Колесник у листі-відповіді на запит порталу зазначив, що медична допомога ветеранам, учасникам бойових дій та ліквідаторам аварії на ЧАЕС, а також їх пільгове забезпечення надається відповідно до законів «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Із цього аналітики проекту зробили висновок, що пільги на оплату реагентів для томографії для найменш соціально захищених верств населення в бюджеті області передбачені не були.

На цей час у досьє Жебрівського вже 21 невиконана обіцянка проти 27 виконаних. Дізнатися, яку сходинку він посідає у рейтингу відповідальності губернаторів України, можна за посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар