-->

26.03.17

Перевізники Закарпаття відмовилися від пільг для пенсіонерів

Закарпатські перевізники відмовилися возити пенсіонерів на пільгових умовах. Підприємці заявляють, держава припинила виплачувати обов'язкову компенсацію. Нема грошей - нема пільг. Тим часом у транспортній інспекції обіцяють штрафувати перевізників за незаконну відмову у перевезенні.

У березні на усіх закарпатських автовокзалах перестали продавати пільгові квитки пенсіонерам. Ганна Михайлівна живе за сто десять кілометрів від Ужгорода. Щотижня їздить в обласний центр до лікаря.

"Дорого, 1300 гривень, а один білет сімдесят два гривня в одну сторону, 72 гривня в другу сторону, 150 гривень", - говорить Ганна Кузан, пенсіонерка.

Касирки запевняють, кого возити за пільговими умовами, а кого - ні, вирішують не вони, а перевізники.

"Тільки інваліди першої групи, учасники АТО, чорнобильці перша категорія і всьо. Ті, хто нам дає продавати пільгові категорії перевізники".

У Асоціації перевізників не заперечують - відмовилися возити безкоштовно більшість пільговиків. Із двадцяти двох категорій - залишили лише шість. Усе через те, що влада не виплачує компенсації.

"Цілий рік обіцяли, на цей рік почалося з таких обіцянок, але ви звертайтеся до сільських рад, перевізники понаписували листи в районну раду, в сільські, отримали відмову", - говорить Володимир Козун, заступник голови Всеукраїнської асоціації перевізників у Закарпатській області.

В обладміністрації кажуть - є два закони, за одним - перевізники зобов'язані перевозити пільговиків. Але за іншим - влада має виплачувати підприємцям компенсації.

"В законі написано, що державна або місцева влада, тобто державний бюджет або місцевий бюджет - державний не дає узагалі ні копійки, місцеві бюджети не мають, за винятком Ужгорода в області ніде пільгові перевезення не компенсуються, ось таке замкнуте коло", - говорить Ярослав Галас, директор Департаменту інформаційної політики Закарпатської ОДА.

У Асоціації перевізників пропонують пільговикам звертатися до представників влади і вимагати грошову компенсацію, яку гарантує закон. Або ж звертатися до суду, щоб той розібрався.


http://podrobnosti.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар