-->

30.04.18

До 32-х роковин Чорнобильської трагедії

В Союзі юристів України пам’ятають і шанують подвиг учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Ризикуючи своїм здоров’ям і життям, вони врятували український народ, народи Європи і Cвіту від згубних наслідків найбільшої в історії людства техногенної катастрофи, що трапилась 32 роки тому.

Вважаємо за необхідне учергове нагадати владі, що відповідно до статті 16 Конституції України подолання наслідків Чорнобильскої катастрофи та захист чорнобильців є обов’язком держави.

Сьогодні громадські чорнобильські організації вимагають поновлення законних прав ліквідаторів і потерпілих, встановлених базовим Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”. Життєво важливі для людей норми законодавства про захист громадян мають бути відновлені. Рішення національних судів і Європейського суду з прав людини, прийняті за позовами українських чорнобильців, мають виконуватись.

Відповідно до Меморандуму про співпрацю Союз юристів України надає і надалі надаватиме правову підтримку найбільш масовій громадській чорнобильській організації – Союзу Чорнобиль України – у боротьбі за права чорнобильців.

Всім чорнобильцям України низький уклін за жертовний подвиг. Міцного всім здоров’я, миру і добра!

Голова Союзу юристів України                                                                     С.Піскун

Немає коментарів:

Дописати коментар