-->

29.09.18

«Лубенщина – це оплот чорнобильського руху на Полтавщині»

«Лубенщина – це оплот чорнобильського руху на Полтавщині» - Віктор Шкурпела, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» 

 За круглим столом зібрався сьогодні актив чорнобильських організацій району. Обговорювали багато нагальних питань, важливих для чорнобильців. Активними учасниками заходу були голова райдержадміністрації Тетяна Качаненко, перший заступник Сергій Сіряченко, заступник Ігор Нестеренко, голова обласної організації «Союз Чорнобиль України» Віктор Шкурпела, керуючий справами Засульської сільської ради Сергій Бойко, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, ЗМІ.

Голова правління громадської організації ветеранів та інвалідів Лубенського району «Союз Чорнобиль України» Микола Чудак оголосив порядок денний і запропонував вшанувати хвилиною мовчання всіх померлих побратимів. Але справа захисту чорнобильців продовжується і сьогодні, залишаючи Лубенщину одним з найактивніших регіонів, впевнений Віктор Шкурпела. «Лубенщина – це оплот чорнобильського руху на Полтавщині», - впевнений він.

Емоційно обговорювали впровадження Постанови Кабінету міністрів України від 11.07.2018 № 551 «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян». Багато питань виникало у учасників круглого столу з приводу оформлення архівних довідок та заміни посвідчень, роз’яснення за якими надавали начальник управління соціального захисту Наталія Ісаєнко, начальник відділу у справах інвалідів, ветеранів та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи управління соціального захисту населення.


Торкнулися також питання пенсійного забезпечення чорнобильців, інформацію з нього надавала Тамара Соломаха, начальник Лубенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

Стосовно стану пільгового перевезення чорнобильців та інших пільгових категорій населення розповідала виконувач обов’язків начальника управління агропромислового розвитку, торгівлі, транспорту та залучення інвестицій Любов Логвин. Відмінності пільгового перевезення у населених пунктах, що входять до Засульської ОТГ окреслила Алла Дзюба, начальник управління соціального захисту населення Засульської сільської ради.

Засідання відбулося за два дні до роковин смерті першого голови правління громадської організації ветеранів та інвалідів Лубенського району «Союз Чорнобиль України» Василя Куксаня. Побратими переглянули фільм-згадку про нього та поклали квіти до місця поховання.  

http://lubny.adm-pl.gov.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар