-->

13.10.18

КСУ визнав неконституційним надання Мінфіну права отримувати інформацію, що містить персональні дані

Тепер Мінфін має запитати дозволу, перед тим як отримувати дані щодо пенсій, допомог, пільг, субсидій та інших соціальних виплат

КСУ визнав неконституційним надання Міністерству фінансів України права отримувати інформацію, що містить персональні дані, йдеться на сайті КСУ.

КСУ ухвалив рішення у справі за конституційним поданням уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо відповідності Конституції положень абзацу I пункту 40 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу.

Тепер Мінфін має запитати дозволу, перед тим як отримувати дані щодо пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат.

"Повноваження міністерства на безоплатне отримання інформації, що містить персональні дані, є дискреційними, а тому вкрай необхідно, щоб оспорювані положення кодексу, які є підставою для здійснення відповідних повноважень міністерством, узгоджувалися з конституційним принципом верховенства права, зокрема такими його елементами, як юридична визначеність та заборона свавілля", - йдеться в повідомленні.

Міністерство може бути наділено повноваженнями стосовно отримання та опрацювання інформації, що містить персональні дані, лише для досягнення легітимної мети.

Вказані положення втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним судом України цього рішення.


Немає коментарів:

Дописати коментар