-->

07.01.19

У Мінекології підрахували прибуток від туризму в зоні відчуження

Зону відчуження в 2018 році відвідали 63 тис. туристів, грошові надходження від туризму склали понад 39 млн. гривень.

Про це повідомили в Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Як зазначили у відомстві, кількість туристів зростає: у 2014 році їх було 8 тис., у 2016 — 36 тис, а в 2018 році — 63 тис.

Також у міністерстві повідомили, що виконали всі зобов’язання, пов’язані з внесками до Чорнобильського фонду “Укриття”. Були створені умови для відновлюваної енергетики, була вдосконалена і автоматизована система відвідування зони відчуження.

Крім того в Києві, Чорнобилі та смт. Іванків були відкриті три офіси Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

На базі заповідника стартували три міжнародні наукові проекти. Були завершені “гарячі” випробування на централізованому укритті відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання.

Нагадаємо, у вересні запустили “електронний квиток” для доступу в зону. Система працювала в пілотному режимі, паралельно з традиційним способом подання заявок.

Раніше повідомлялося, що в квітні керівництво Чорнобильської АЕС вирішило відкрити територію промислового майданчика атомної станції для відвідувань широкою громадськістю, що дозволить всім бажаючим побачити цей легендарний об’єкт.

Туристи можуть пройтися по “золотому” коридору, потрапити в різні технологічні приміщення, на власні очі побачити щити управління, системи захисту та інші об’єкти вдавалося лише вузькому колу фахівців і засобів масової інформації.

https://delo.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар