-->

29.11.23

Як покращити працевлаштування осіб з інвалідністю. Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович

140 коментарів:

Анонім сказав...

А вона працювати не пробувала?

Анонім сказав...

іноді дійсно потрібен стаж і тому пенсія маленька....краще не бути тягарем для сім"ї та звертатись за допомогою у працевлаштуванні. Потерпілі від Аварії на ЧАЄС воїни-інваліди завжди знайдуть підтримку !

Анонім сказав...

Висловлю наступну думку. Мабуть дані заклики пов'язані із тим, що в найближчий час будуть зачиняти МСЕКи, це означає, що інвалідність призначатиметься в рази менше, а відповідно кудись таких людей треба направляти. Звичайно в Центр зайнятості - на відновлення України неньки. Більше того, у зв'язку із війною велика кількість тих, кому можна поставити протез і вільно направити на роботу. Нічого сидіти і проїдати Державні кошти - треба допомогати Державі! Відносно вже маючих інвалідність громадян, то переглядати їх ніхто не буде, просто замість груп залишиться відсоток (з послідуючою заміною посвідчень). А саме головне - це пенсійні виплати, які оптимізують у відповідності до майбутнього Соціального кодексу, рекомендацій Заходу та обмеженого рівня доходності бюджету в умовах війни. Першим дзвіночком буде очікувана постанова КМУ, яка орієнтовно вийде в лютому 2024 р. і наші шановані ГО за запитом вже давно мали б отримати цей проект і розмістити на сайті - але як завжди зась. Отака публічність, отака відкритість "керівників". Сіли і хомячать втихаря, а народішка змовчить і стерпить та нічого вимагати не буде. Чи буде(те)?

Анонім сказав...

Всіх чорнобильців 70+ на роботу! Двірниками, охоронниками тощо. Кожному знайдеться місце! Слава Жолновч, Слава Мінсоцу, Слава Кабміну!!!

Анонім сказав...

А що це у нас за "керівник" М.М., який як інвалід 2 групи їздить п'яним за рулем та постійно порушує ПДР? Оце так новина!
Особливо сподобались свідчення М.М. - Алкогольних напоїв не вживав, але після ДТП випив настойку «Глоду» та таблетку «Валеряни» про що повідомляв співробітників поліції.
Ось Вам рецепт на майбутнє як можна бухати за рулем, порушувати і прикриватись "Глодом" і валер'яною.
Такого лідера Ви обирали?
Джерело:
1 https://reyestr.court.gov.ua/Review/54690919
2 https://reyestr.court.gov.ua/Review/68998939
3 https://reyestr.court.gov.ua/Review/98411004

Анонім сказав...

Виходячи з її виступу потрібно розуміти:
Перше що ст,59 і 57 це тільки доплата за втрату здоров'я ,
Друге - якщо в людини є трудовий стаж , тоді ці людині повинні платити ще одну пенсію яку вона заробила.

Анонім сказав...

Зробіть розшифровку.

Анонім сказав...

Якщо, експертиза,виявила алкоголь в крові,і тим більше,що дана особа,повідомила про вживання спиртової настоянки,то по ПДР він-злочинець. А ДЛЯ ПРОТОКОЛУ, НЕМАЄ РІЗНИЦІ,КОЛИ П'ЯНИЙ КАЖЕ,ЩО ВИПИВ,ПІСЛЯ ДТП.

Анонім сказав...

Про такі ,,подвиги" командирів ГО,треба суспільство повідомляти,і не соромитись,респект дописувачу,я,писав на сайті,що допис повинен бути з ,,ПЕРЦЕМ" інакше він перетвориться в МУРЗИЛКУ" або в ,,БАРВІНОК" ,щасти.

Анонім сказав...

Конкретний артист.

Анонім сказав...

це Добре про Перець , але треба щоб Мем немає протоколу випий Глоду і на все забий ... А що знову платити треба то ... яж "командир" якось владнаю " в ліс зайдемо?"

Ликвидатор сказав...

Маразм крепчал, шизуха косила наши ряды, поднята серьёзная тема, которая касается не только инвалидов, но и их семей и, вместо того, чтоб обсуждать эту тему, ведь приближается день ликвидатора, вы мусолите непонятно что, кто кого сбил и что выпил для вас очень важно!? Этим вопросом есть кому заниматься, полиция и пострадавшие, думайте о том, что нас ожидает. С пенсиями непонятки, медикаменты ооочень желают быть лучшими по качеству, медицина развалена, а вы думаете о настойке года... Кудесники

Анонім сказав...

КМ.МІНСОЦ.ПФУ.- будуть втілювати в наше життя,свою думку,а те,яка думка в мене та у ,ВАС,замороки немає,не буде виплат для того,хто виживає за рахунок соцвиплат,це рівнозначно - катастрофи всьому.

Анонім сказав...

Ну почему же маразм и шизуха? Ведь этот самый "керівник" М.М., являсь руководителем Всеукраинской организации - напрямую должен "отстаивать" пенсии, медикаменты, медицину и прочее. В то же время, имеет ли он достаточный авторитет после таких озвученных фактов, будут ли его и Ваню-пожарника слушать в Минсоце и прочих власть державщих инстанциях, является ли он рукопожатным в Фонде соцзащиты лиц с инвалидностью, который кинул на деньги госбюджета? Вопросов очень много. Если с СЧУ всё ясно, то что ВОВЧ, Чернобыль-86 и прочие организации? Потому что из-за позора одного счушника страдает всё братство других организаций. Ведь нас считают на примере Президента - ворами, обманщиками и алкашами. То как к нам будет относится власть?? Кудесники - это те, кто рулит со стороны ГО, типа "защищая" права ликвидаторов. Вот скоро праздник и что добились? На жратву не дают три месяца, орденов и медалей нет, какое уважение к ликвидаторам?! Где защита наших прав? Поэтому и нужно идти и требовать от "керівників" ГО конкретных результатов. Вот прошла Центральная Рада СЧУ и что? Вы много узнали о принятых решениях и обращениях к власти? Правильно - ноль! Думай(те)!

Анонім сказав...

настойка года - это вершина понимания для простых потерпевших- типа Боярышника... про алкоголика или никак или хорошо , да? а Вы избравшие значит и сами такие же.. это я мягко сказал. Позволяете себе и себя таких же защищать ! Мы знаем что Правда всегда будет - один день вывоза ценностей с "колбасного цеха" и есть Ликвидатор Аварии на ЧАЭС

Анонім сказав...

Які гнилі організації ,керівники які дозволяють такі випадки А ГОЛОВНЕ аноніми які продовжуть писати під цими ніками.... якщо ВОНИ ПІДТВЕРДЖЕНІ З ОФІЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ

Ликвидатор сказав...

Я с вами соглашусь полностью, но нужна конкретика. Каким образом это можно изменить, что нужно чтобы изменить. Писать,где то собираться, от того, что единицы просмотрят этот сайт, ничего не изменится, многие даже не задумываются, что впереди..

Ликвидатор сказав...

Хамить совсем ни к чему. Не думаю, что это решит наши проблемы. Год от глода отличаю как врач, так написал редактор, не защищаю НИКОГО, потому, как никого не знаю, кроме тех, кто был в 90-е и начале 2000х.

Анонім сказав...

Где грошы на ковбасу .казали мутозвоны что за два месяца дадуть колбасные .люди просто падають без колбаски и 100 грам водочки .где твою мать мутозвон мои 100 грам .

Анонім сказав...

ГДЕ ГРОШЫ НА ПИТАНИЕ .ТВОЮ МАТЬ

Анонім сказав...

Де ковбаса спитайте у Хруща!

Анонім сказав...

Ковбаски в Центральній Раді ВГОІ СЧУ, там і шукайте

Анонім сказав...

Пішов третій місяць, як влада відмовила хворим інвалідам ліквідаторам першої і другої категорії, протиправно, в виплаті на сьогодні мізерної суми, грошової компенсації 500 грн., на так зване (посилене) харчування. 2023 р. до нас повернулись 90 роки, коли влада нам не виплачувала на харчування по пів року, ми пямятаєм такий безлад був і при Кучмі, але ж тоді ми були молодші.
З ліками для Чорнобильців така ж сама ситуація лікарі 🥼 з іздьовкою і насолодою нам повідомляють: - ліків для чорнобильців нема і найближчим часом НЕБУДЕ… дивляться на нас, як на ізгоїв, а деякі зовсім совість втратили говорять в очі не соромлячись: - справжні ліквідатори вже давно повмирали…, отже ми хто залишися живі не справжні ліквідатори, і лікувати нас не потрібно. Я вважаю це пішов проти ліквідаторів аварії на ЧАЕС повний геноцид! Ліків нема, на харчування влада мовчки відмовилась нам виплачувать безапеляційно порушуючи наш Закон мало того і не збирається навіть висловить офіційно причину довгострокових не виплат. Голови громадських організацій підлаштувались під владу і подивіться на цих людей, хто ці особистості, це не ті люди, які нас можуть захистити, це провладні особистості, які ведуть себе в суспільстві неадекватно пʼяниці, прохвости, рвачі які думають тільки за себе і за своїх малочисельних посіпак лжеліквідаторів, влада сама їх породила і прикормила зрозуміло для чого, щоб вони мовчали і тихо сиділи біля своїх корит. Ми їх скоро побачим до наших офіційних дат де вони самі себе нагороджують, отримують подарунки 🎁, а справжні хворі ліквідатори за цією клоунадою просто спостерігають і диву дивуються, як таке на сьогодні може відбуватись… де справедливість, що робити і як з цією ганьбою жити на цьому світі.
Зрозуміло чого хоче влада - прискорить кінець справжніх ліквідаторів аварії на ЧАЕС для них ми є баласт.

Анонім сказав...

В країні йде війна на всі фронти внутрішні і зовні. Мало того народжується розкол міліони віруючих мирян викинуті з храмів УПЦ рейдерами іде захват самих святих храмів в Україні вже бойовики внутрішньої озброєної армії від порошенка добрались і Величної правослвної Святині Почаївської Лаври їх підтримують СБУ і поліція всі до зубів озброєні проти дітей монашок, мирян, монахів, попів які озброєні тільки хрестами і вірою в Бога. На місце Українскої православної церкви вже бються між собою Грекокатолики і церква Порошенка Стамбульська ПЦУ. Тепер питання як можна виграть таку провопролитну війну коли в країні ганьблядця над святинями, бʼють, гонять озброєні, ситі мордовороти справжніх вірян, які моляться за своїх дітей які воюють в окопах з противником ви думаєте Бог це підтримає?! Хто це робить зі зброєю і болгарками в руках вони Бога не бояться, якщо вони вірили б в Бога то боялись бить вірян, і різать болгарками двері в Храмах Господніх. Нема віри в Бога - нема перемоги.

Анонім сказав...

Бога не бояться бо нема в них душі Бога.

Анонім сказав...

ликарство надо ливидаторам и чернобыльцам всех катигориям лики дорого стоят .а на питание и эти крохи не дають .надо снят у дипутатов половина зарплаты и тогда и на лики и на питание всем хватит а если дипутаты не проголосують о сняти половина зарплаты .тогда на фронт этих дипутатов. война идёт а эти депутаты грощи лопатой гребут под сибя и все молчат .где юля темошенко где порошенко все молчать .

Анонім сказав...

Юлька в еміратах петро в лондоні у них там хатинки на них надіється тільки ідіот

Анонім сказав...

Без політичних та релігійних дискусій:
Такого,РАЮ,для ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, немає ні в одній країні,суміжної з кордонами УКРАЇНИ, кількість ліквідаторів та дотичних до них груп, захмарні,і кожний рік іде добавка,з сьогоднішньою ситуацією в країні,будуть зрізання виплат,але про це повинно бути повідомлено люду, уряд може піти не тільки по перегляду виплат,а й до перегляду самого статусу ЧОРНОБИЛЬЦЯ,нас просто дуже багато,як буде,хто доживе,буде свідком подій,але як було,і яке було спочатку ставлення до нас,вже ніколи не буде.

Анонім сказав...

так темболие зачем юльки и петру деньги платит .а остальные депутаты что по хаткам сидят тоже да .значит взят кнута и порозганят такую раду .и на фронт отправет всех гурбой

Анонім сказав...

Петро з луциком тільки повернулися з нуля марина штани стірає

Анонім сказав...

Абсолютно не згоден з позицією, що для ліквідаторів РАЙ. Це більше схоже на АД: 1) з видатків виключили сан-кур оздоровлення 2) змінили бюджетну КПКВ 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» на КПВК КПКВК 2501530 „Соціальний захист громадян, які потрапили в складні життєві обставини" із відповідними наслідками 3) компенсація "посиленого харчування" не виплачується третій місяць підряд 4) фінансування на пільгові медикаменти майже не виділяється 5) повага до ліквідаторів постійно падає, причому "керівники" ГО жодним чином це не змінюють...І таких прикладів ще багато. У суміжних країнах (картопляник та пу) - там взагалі диктатура і права не тільки ліквідаторів не поважаються і принижуються. Знайшли, що порівнювати. Це не в один огород не лізе. До ліквідаторів не є дотичними інші потерпілі - це абсолютно різні категорії і не треба все змішувати в кучу - читайте статтю 9. Визначення осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї Закону № 796. Щодо захмарності це повний треш таке казати, бо порівнюючи довічні виплати судей, прокурорів та інших наближених - середня пенсія ліквідатора це пшик. До 10го числа вже нічого немає, все уходе на харчі та медикаменти. Тому казати, що пенсії захмарні - це вводити людей в оману, провокуючи розбрат в середині суспільства. Іде добавка (індексація), бо треба кожен рік осучаснювати виплати, адже ціни та інші видатки зростають, ви це не знали? Тому індексація - не є примхою, а навпаки - життєвою необхідністю. А тепер саме головне!! Ніякого статусу "ЧОРНОБИЛЕЦЬ" не існує! Чорнобилець - це той, що прожив чи проживає в місті Чорнобиль? За стільки років не навчились розрізняти ліквідаторів, потерпілих, евакуйованих тощо? Вчить матчастину. Виглядає як коментар влади, яка бажає всіх змішати, а потім розчинити. Ні шановні, ліквідатори є ліквідатори. І з яких таких рагулів нас багато?? Коли кожного року вмирають, зв'язків з аварією комісія в Пущі дає все менше, МСЕКи скоро зачиняють, інвалідність призначають все менше? Абсолютно некомпетентно казати такі речі, а навіть маніпулятивно! Тепер щодо ставлення. Комунікація між владою і народом відбувається шляхом спілкування представників Держави з уповноваженими від громадськості організаціями - ВГОІ СЧУ, ВОВЧ, Чорнобиль-86 тощо. Немає такого, що народ завалється в кабінети як в Жовтневу революцію і щось різними голосами вирішує. Є порядок! Так ось, згідно порядку всі ці "керівники" ГО аля Хрущенко, Прокурін та інші - зобов'язані згідно своїх Статутів захищати права ліквідаторів та потерпілих. І що? Який захист ми бачимо, як ці ГО змінюють ставлення до нас, ліквідаторів? Сидять тихо мовчки. Ось тому і варто давати їм вказівку робити конкретні речі знизу. Тоді і буде ставлення влади, а якщо нічого не робити - то нічого і не буде. Останній випадок з ВГОІ СЧУ, яке кинуло Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю на 40 тисяч та вкрало гроші державного бюджету (є рішення суду та апеляції), то яке ставлення Мінсоцу і інших буде до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи??! А Центральна Рада ВГОІ СЧУ це ще й покриває, замість того, щоб гнати такого "лідера" і налагоджувати нові зв'язки із владою. І це лише один приклад, а їх - море. Тож вимагайте у своїх ГО конкретних дій, а головне - обов'язкової звітності за проведену роботу (що і коли зроблено, або дати коли буде зроблено). Думай(те)!

Анонім сказав...

Раніше пропонувалось зробити Асоціацію чорнобильських організацій та вести боротьбу єдиним фронтом, офорлюючи відповідні зверннення до всіх зацікавлених сторін. Представники від Асоціації проводили б адвокаційну роботу в судах, інформаційно-роз'яснювальну роботу всередині країни та на міжнародному рівні, оформлювались би відповідні петиції та використовувались би всі інші дозволені діючим законодавством заходи впливу. Не треба ніяких мітингів, просто до всього необхідно підходити розумно, грамотно і компетентно. При цьому правильно виставляти пріоритети - багато малих справ, але ефективно, ніж великих і ніяк. Тому пропозиції є, але єдиної позиції досі немає. Вигідно, щоб був розбрат і зрівнялівка - тоді нарід розчиняється і вже нічого не вимагає...Так що будемо і далі мовчати?

Анонім сказав...

А тому що з ворами, алкашами і пройдисвітами ніхто співпрацювати не буде!

Анонім сказав...

Ото петра через кордон і не пустили

Анонім сказав...

Будуть співпрацювати з анонімами!

Анонім сказав...

З двома третинами допису погоджуюсь, написано вірно,закон для ліквідаторів та постраждалих, написано в одній книжці, статті різні,в УКРАЇНІ взяв двох друганів,пішов до суду і став ліквідатором, без підтверджуючого хоть одного документа,хто рахував таких ліквідаторів з 92 року,те саме з інвалідністю на даже не так інвалідність може бути різна, зв'язок,ось головний документ до інвалідності,хворих людей ніхто не бачить,а ось ,,серйозних" бачать всі,тому,що вони на виду і як себе поводять та чим займаються,яке ж може бути ставлення до нас, якщо нас рівняють до тих,хто газує на повну катушку,ДЕРЖАВА ,це теж бачить. і робить свої висновки.

Анонім сказав...

Михайло Михайлович з вами все зрозуміло… все завалив далі нікуди пора вам звалювать подалі від цього місця бо краще не буде, навпаки.

Анонім сказав...

Постуєм третій місяць

Анонім сказав...

Толерантність,це добре,але абсолютно всі присутні на сайті,знають про що мова: псевдоліквідатор та так звані ,,інваліди",,ніякої маніпуляцій тут немає,,про пенсії,в інвалідів-ліквідаторів пенсійні виплати від 8 до 22 тис. в залежності від групи інвалідності, а без статусного громадянина за 37 років безприривного трудового стажу,на роботі медсестри стаціонару,із них 5,8. років роботи в реанімації,пенсія 3050 гривень,пішла з роботи за станом здоров'я,їй теж треба лікуватись і не тільки,а ліквідаторам 2-3 категорії,що робити в яких теж мізер в основному.

Анонім сказав...

Ліквідаторам 2-3 категорій треба була давно ставати інвалідами 1 категорії через МСЕК. Яйця заважають?

Анонім сказав...

розумію питання , але так Закон говорить...Жалкую усіх, хто отримує малу пенсію за віком , але ліки для Ліквідатора дуже важливі і дорогі , тому і просимо вірівнювати що зростає з спроможністю придбати інакше - нам смерть

Анонім сказав...

Слава Нації! Смерть ворогам!!!

Анонім сказав...

пусти петра через кордон .петро только хвостом блиснёт только его и видили тогда

Анонім сказав...

Про Петра і майора - відео джерело: https://accident.novyny.live/u-vr-poiasnili-chomu-poroshenka-ne-vipustili-za-kordon-135588.html

Анонім сказав...

Цей офшорний пройдисвіт - майора з світу зведе.

Анонім сказав...

Зазначається, що сам Петро Порошенко наголосив, що його відрядження підписав сам голова ВРУ Руслан Стефанчук.
"Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ... Те, що відбулося сьогодні на кордоні — це не дрібне шкідництво. Це — антиукраїнська диверсія", — сказав він.
Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не братиме участі в міністерському засіданні Організації з безпеки і співробітництва у Європі (ОБСЄ). Таке рішення він прийняв у зв’язку з присутністю на ньому очільника МЗС Росії Сергія Лаврова.

Анонім сказав...

короче вопрос о деньгах а не ...о всех кого не любите.. чего пишете не по теме? знаем кто зажилил у государства и не отдаёт до сих пор , а вам всем пофиг - колбасу ждёте ...

Анонім сказав...

Кулеба не говорив коли гроші на харчування дадуть?

Анонім сказав...

Не всіх болячки,погнали по лікарнях,причини були різні,від фінансових до життєвих обставин (хитрі та ще хитріші) в основному,кинулись по лікарнях,але ж треба було і комусь працювати,щоб хитрозроблені мали пенсійні виплати,це не стосується, дійсно хворих людей,щоб усі ліквідатори впали в лікарню,було б не50 тисяч,як тепер,приблизно,а 200. тисяч інвалідів -ліквідаторів,хто нас харчував би,таку кількість.

Анонім сказав...

РОЗУМНИКУ,не в усіх ліквідаторів є яйця,є ще і яєчники.

Анонім сказав...

МУДРИЙ, є ще спермотозоїди та яйцеклітини!

Анонім сказав...

УКРІНФОРМ.
В УКРАЇНІ нараховується 1,718113 мільйонів,,чорнобильців", так написано на сайті,дані на 26.04.21року,по групах писати не буду.
Ця кількість людей, велика чи мала?
В бувших союзних республіках колишнього СРСР а зараз в ДЕРЖАВАХ як РФ,РБ та КАЗАХСТАНІ не так просто бути ліквідатором,а інвалідність пов'язану з наслідками аварії на ЧАЕС і поготів,а в УКРАЇНІ -чого бажаєте,пенсійне забезпечення осіб з інвалідністю-достойне,по відношенню до трудової пенсії,плюс комунальні,,те що не виплачують харчових і почали різати пільги,погано,але по відношенню до трудової пенсії та виплат,ми в РАЮ,поки,а як називається цей сайт на якому пишуться дописи,випадково не Я ЧОРНОБИЛЕЦЬ,а сусідні сайти,МИ ЧОРНОБИЛЬЦІ та МИ ЧОРНОБИЛЬЦІ ЗА ЗАКОН,ніякого сайту тіпа Я ЛІКВІДАТОР та Я ПОТЕРПІЛИЙ ,такого не бачив,а в загалі ми,всі ЧОРНОБИЛЬЦІ ,.

Анонім сказав...

Додаток до написаного:
Отримати статус ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС,в РФ,РБ, КАЗАХСТАНІ , велика проблема,а в УКРАЇНІ, питань немає з цим.

Анонім сказав...

Мудра.

Анонім сказав...

додаток .так авармя была на чаэс в украине а не в казахстане и не в росси.надо головой думат а не задницей

Анонім сказав...

На ліквідації аварії та наслідків аварії на ЧАЕС,були задіяні,люди,з усього РАДЯНСЬКОГО СОЮЗУ,після роботи в зоні Чаес,розїзджались по домівках,хто і де проживав,а по твоєму дописі дальше мабудь ПОЛІСЬКОГО не доїзджаа, якщо пишеш таку галіматью,тобто х...ю.
Хай твоя задниця підніметься,і почитає про ліквідацію,бо цим дописом твоїм,показано який з тебе ЛІКВІДАТОР.

Анонім сказав...

В 2016 голова союзу Чорнобиль.россії в свому інтерв'ю сказав.На ліквідацію АВАРІЇ було залучено :
Росія 230 тисяч людей.
Україна 430 тисяч людей
Білорусь 190 тисяч людей
Інші союзні республіки от 10 тисяч до 15 тисяч кожна.
А дальше робіть висновки самі.

Анонім сказав...

Давно --це коли,в які терміни,треба було вкластися?

Анонім сказав...

авария где была на чаэс .что в рф.рб.казахстане .была авария в Украине .а в росси могут и отменит все льготы кацапам что работали на чаэс .

Анонім сказав...

Чим йому думати,черепна коробка пуста,надія тільки на сраку,даже не дибіл,кончений ідіот.

Анонім сказав...

Для чого,тобі чуже горе,треба щоб у нас не відмінили.

Анонім сказав...

2гр. 80% пенсия инв.черн. 72 тыс. Руб , 50 % ск. На жку

Анонім сказав...

А проблема в тому.
Порівняйте території і населення України і Росії і ви зрозумієте що вже тоді українців не поважали .

Анонім сказав...

это было 86-90 году .а типер кацапы враги нам навека .

Анонім сказав...

Курс російського рубля до гривні в НБУ на 02.12.23.
Рубль, коштує, сорок одну копійку.

Анонім сказав...

А німці?

Анонім сказав...

Время и нищета лучший доктор. Зверства немцев в ВОВ уже забыты, а теперь немцы ещё и "рука кормящая" ,для настоящих беженцев от войны, а в основном халявшиков из относительно тыловых регионов, где полностью проявился наш менталитет, даже не менталитет, а сформированный генокод - маниакальная любовь к халяве. Халява главный мотиватор к предательству во всем, и к своей совести также.

Анонім сказав...

ВПО ніколи вже краще не заживуть, їм свое добро ще багато років примножувати ...що зосталося після переїзду, тому допомогати і їм і іншим треба... довго... Нема Халяви є допомога кожному хто її потребує , тримайтеся самі , бо з кожним місяцем життя все дорожчає і ніякої ковбаски вже для усіх нас......

Анонім сказав...

Увага! На сайті з'явився пропагандон рашки з іншого поважного ресурсу (який доречі мовчить). По-перше, не можна порівнювати до України ворожі рф та рб, які наразі знищують населення нашої Держави. Це дії, які направленні на порушення територіальної цілісності. Якщо ліквідаторам там погано - нехай приїзджають до нас і отримують достатні пенсії і пільги. По-друге, які в сраку німці, коли є росйський окупант? Вам Бучі мало? По-третє, халявщики - це точно слово для росйян, а не для тих, кому житло зруйнувати і змусили переміщатися як всередені держави так і виїзджати закордон - це не від гарного життя, а навпаки із-за окупантських терористів сусідньої держави! З 24.02.22 тепер нова Велика війна, а не ВОВ. По-четверте, який тут нафіг РАЙ?? одні урізання в бюджеті, необхідно захищати наші права, ГО мовчать. Пропонуйте конкретні речі для України, а не ставте нас в один ряд з тоталітарними режимами ворожих сусідів!!

Анонім сказав...

Национальная идея - это халява! Чем круче халява тем успешнее и комфортнее жизнь. Запад давно это пронюхал и понял , как работать с подобным "материалом". Использовать его можно, но чтобы пустить в свой огород(?), это навряд ли.

Анонім сказав...

Что Вам этот Запад костью в горле стал? Дают деньги да и слава Богу! Всегда смотрите в зеркало и спрашивайте себя кто Вас кормит!

Анонім сказав...

Многие наши побратимы, из восточных регионов, стали ВПО, хуже судьбы , на старости лет, не придумаешь. Все граждане Украины, ставшие ВПО, оказались в сложнейшей жизненной ситуации. Кроме лишения материальных ценностей они в глубокой психологической дипрессии. Некоторые подымают вопрос "о колбаске", он также немаловажен, но такое чувство, что народ поделился на людей со своими проблемами. Одних интересуют деньги на "усиленное питание" , от суммы аж смешно, другие на грани личного жизненного апокалипсиса. На что им надеяться, учитывая наших седых побратимов? Это не совок, который поддержал пострадавших от ЛПА. ЛПА, как и война, это комплекс технологических и политических ошибок. Мы всегда героически боремся с последствиями чего-либо, забывая о профилактике возможных трагических причин.

Анонім сказав...

Разве можно ждать какого-то процветания находясь постоянно в роли просящего? Ладно люди оказались в труднейшей ситуации, но такой вирус накрыл все наше общество. Паразитируют на всём, учитывая войну.

Анонім сказав...

піждіть... хто такі люди кинувши все і приїхавши спочатку до нас ... і далі ще їм скітатися? розуміємо кожного , але якщо не зможуть пристроїтисб до нашого життя , то поїдуть шукати кращої долі обов"язково - вони не трутні!!!! а працівники на землі... тому дайте їм "точку опори" ... мала поки підтримка , да і нас Ліквідаторів теж не обсипують подарунками... підтримують як можуть ... Дякуємо за те і сподіваємось що пам"ятають нас - тих хто ризикуючи майбутьним йшов...(не за гроші) а за дійсно майбутне усіх дітей України...


Анонім сказав...

Шукаєш зрадників?Для чого надавати побутовим речам,політичного відтінку? Подобається розганяти,зраду? Не шукай,чорну кішку, в темній кімнаті,коли її там немає.

Анонім сказав...

Простой человек, простой инвалид-ликвидатор довольствуется максимально близким ему личным материальным комфортом, это пенсионное обеспечение. Многих наших инвалидов мало интересовала политическая составляющая и всё, что происходит в кулуарах власти. Если лично нам хорошо, то мы готовы принять любой политический расклад. Так удобно рассуждать если инвалид один и весь мир вращается только вокруг его проблем. А если мы ,являясь адекватными людьми, наблюдаем мрачную перспективу наших родных и близких, да и перспективу нашей страны? Героическая страница ЛПА перевёрнута. Это тогда нам казалось, что победа над "мирным атомом" , как и победы в войнах, открывают человечеству путь к счастливой и благополучной жизни. Оказалось, что нет. Человеческий фактор способствует повторению катастрофических ошибок. А за последнее время промежутки ,от горя к горю, заметно сократились. Дай Бог, чтобы в этом хаосе осталось место для памяти о наших ребятах - ликвидаторах.

Анонім сказав...

С пенсией инвалида-ликвидатора пока ещё можно держаться, это не трудовая пенсия. В нашей жизни деньги это главное. Жизнь только слишком быстро дорожает, и появился огромный дисбаланс в понимании реальной цены товаров, заработка, да и собственно цены жизни. Все изменилось и меняется к худшему. Это мы можем сравнить этапы жизни, и дать оценку , а молодежь принимает многое за норму, к сожалению. Для многих перемен возможно и требовалось новое поколение.

Анонім сказав...

Звідки такі знання про ліквідаторів ,,ТАМ", погано їм чи добре,громадянство України,які можуть теоретично приїхати ,,звідти" ти будеш їм надавати,є для цього у тебе повноваження,без громадянства ,,вони" ніхто,на даний час стоїть питання про життя УКРАЇНСЬКИХ ЛІКВІДАТОРІВ і не тільки з інвалідністю на а всіх ліквідаторів які проживають на території України.

Анонім сказав...

100%.

Анонім сказав...

Мнений и высказываний множество , позиций также - необходимо понимание одно - поддерживать тех кто не за деньгами гнался в Зоны , а действительно работал по ликвидации - не вывозил ценности , и вроде ликвидатор. ... Пора честно смотреть в глаза , помощь тем кто действительно сейчас есть в трудных условиях и не смог за жизнь накопить (не имел здоровье заработать) много средств на будущее.. тем и помогать в первую очередь - ведь лекарства и операции дорогое сейчас и в будущем... Придётся к этому прийти всем обществом... а колбаска это на поел и забыл

Анонім сказав...

Свой карман всегда ближе!!!

Анонім сказав...

Помогать ликвидаторам и пострадавшим от аварии на ЧАЭС надо и необходимо, но в сложившейся в стране ситуации власть полномочна определять приоритеты. Не берусь судить о финансовой возможности бюджета, который может/или не может, обеспечить все социальные программы, но тема денег и финансовых потоков,в условиях войны и бессмертной коррупции, это удел власти и чиновников. Это закрытая тема от глаз народа. А стремление попасть во власть, сдесь ничего нового нет, всегда обосновывалось личным обогащением. Так ,что только властьимущим дано право определять кому дать , а кому не дать. Уповать на законы и справедливость глупо, думаю , что все убедились на нашем опыте. Законы легко меняются, а справедливость штука переменчивая, которая зависит от многих составляющих: финансовых, политических и исторических. И что такое справедливость? В понимании простых людей - это обеспечение "колбаской" досыта. А где вы видели, при капитализме, чтобы эту "колбаску" раздавали налево/направо. Я и так удивлен, боюсь сглазить, что "колбаска" перепадает и нашему сообществу в такое время.

Анонім сказав...

Так и есть. Ужасная ситуация. Многие не выдержат таких лишений.

Анонім сказав...

От таких "высказываний" лидерам ГО как мёд на душу, людишки же молчат - их всё устраивает, положим ка мы на них болт ещё больше. Война же, затяните пояса и сидите там тихо, ничтожества. Простые люди - рабы, вы большего не стоите. Такое мнение нам тут продвигают? Позор для того, кто чешет нам про "закрытые темы от глаз народа", "удел власти и чиновников" и прочей лжи. Ликвидаторы и потерпевшие должны организовано спрашивать со своих лидеров ГО что сделано и что будет сделано, устанавливать сроки. Это и есть защита прав и свобод. А не поджав хвост бесконечно ныть!

Анонім сказав...

А кто такие лидеры ГО? Они , что великие интеллектуалы и стратеги? Есть такое выражение - "кухаркины дети дорвались до власти". Любая власть ограничена вышестоящей властью. В 2011 году нагнули многих не обращая на закон, юрисдикцию и протесты.

Анонім сказав...

До себе додому,можеш запросити погостювати чи на постійне місце проживання хоч з ворожої території,хоч з дружньої
кого захочеш,
поставиш всіх на всі види забезпечення, тільки з свого карману.

Анонім сказав...

Розумний,аж страх бере,все знає,підкувався на всі теми так,що підметки горять,не вистрибни з штанів.

Анонім сказав...

100%

Анонім сказав...

Свято место пусто не бывает! Кто желает стать лидером в это время? А в ответ тишина. Хорошо советовать, при этом не желая подобный геморрой себе на одно место. Лидерство в период штиля в стране, это одно, а сегодня это совсем другое. Все бывшие лидеры по максимуму выжали всё, что было прописано в законодательстве. А сегодня мотать нервы из-за "колбасы" желающих мало. Все кто остался в общественных организациях сидят по инерции. По сути толку , как от козла молока. Во власти новые люди, а общественник должен быть вхож в провластные кабинеты, и естественно иметь свои интересы, быть адекватным, а не горлопаном. Ликвидаторы в основном люди пожилые. Рассчитывать на приход молодого и амбициозного лидера нет возможности.

Анонім сказав...

100%

Анонім сказав...

Не надорвись паря,здесь не партсобрание,ищи врагов в себе,люди найдут шаги к жизни, без твоих советов.

Анонім сказав...

Де ж найти молодого і здорового.
Зараз усім під шість десятків і більше, та ще з букетами хвороб.
Такі є тільки серед евакуйованих і четвертої зони.

Анонім сказав...

Естественно, у эвакуированных больше шансов передать эстафету своим подросшим детям, а ликвидаторы физически уменьшаются с каждым годом. Что будет с нашей активностью через 5-10 лет потёмки.

Анонім сказав...

Цей коментар реакція на слова цієї дурної жінки, немає політики одні емоції

Жолнович чудово розуміє, що її поженуть мітлою, оскільки рейтинг зелених вона підриває. Рано чи пізно треба легалізувати свою владу, і зеленим доведеться йти на вибори. Населення пригадає зеленим за геноцид із боку Жолнович, проголосують проти всіх зелених.Як поведуть себе чорнобильці в період передвиборних перегонів, зрозуміти просто. Зелені підігріють підгодованих голів чорнобильських організацій – ордени, медалі, гроші.Якщо зелені утримають владу, слова Жолновича реалізують наяву. Насамперед позбавлять гідного життя інвалідів нинішньої війни та заодно інших.

Анонім сказав...

Сєня Яйценюх передає всім великий привіт з Майямі , дякує за Майдан та бажає всім кулю в лоб .

Володимир сказав...

Який бред несуть ці ХЕРОЇ ЧОРНОБИЛЯ великі ліквідатори!
На годину підніми дупу від компа та поїдь в зону військових дій!
Побачиш все що достається дітям, родичам, знайомим ,УКРАЇНЦЯМ
Це ГЕРОЇ!
ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ПОМЕРЛИМ ЗАХИСНИКАМ та ЗАХИСНИЦЯМ !
ВІЧНА ПАМЯТЬ НА ЗЕМЛІ ТА НА НЕБІ ЛЮДЯМ ЩО ЗАХИЩАЛИ УКРАЇНУ
Аноніми наберіться РОЗУМУ та думайте, що верзете в простір під трусливими ніками

Анонім сказав...

Жополиз Володимир ти схоже зовсім з глузду карєрист зʼїхав - не суди по своєму скудному мозку всіх Героїв Ліквідаторів, і своїми диванними висновкам, багато інвалідів ліквідаторів з перших днів не так, як ти сидів чи ховався десь там, а приймали участь своєю присутністю в лавах тероборони не дивлячись на свої заслуговані звання були в якості рядових воїнів, а ти чмо принижуєш їх, ці інваліди ліквідатори завжди були там, де тяжко не так, як ти дуполиз клоун медалями значками обвішаний, незаслужено обдарований в наші дати подарунками, коли наші побратими умирали дома, всіми забутими від тяжких невиліковних хвороб і зараз вмирають, не кім не згадані навіть в наші офіційні дати, їх жіночки, діти інваліди Чорнобиля яких не лікують, і не згадують. Чмо ти провладне, карʼєрист поганий, все далі топиш побратимів негідник.

Анонім сказав...

Прийшов на автостанцію,чи на залізничний вокзал,купив квиток,в квитку вказане місце,де ведуться бойові дії,кожний сів в потяг чи автобус,зробив собі екскурсію,як,це назвати,яким словом,і того хто про таке пише,у мене слова є,тільки одні матюки.

Павел сказав...

Вова - ты самозванец , проходимец и ЛЖЕликвидатор !!! И ни тебе - упоротой , кастрюлеголовой и мерзопакостной ГНИДЕ , здесь толкать всякие речи и лозунги !!! Пошел вон от сюда ...

Анонім сказав...

1917.ЖОВТЕНЬ.ФІНСЬКИЙ ВОКЗАЛ.БРОНЕВИК,на броневику,я та ЛЕНІН ( УЛЬЯНОВ). РЕІНКАРНАЦІЯ. 2023.КОМПЮТЕР і знову,я.

Анонім сказав...

Вова Вінницький не маніпулюй загиблими героями, це погано може закінчитись. Ти жодного відношення до бойових дій - не маєш. А захисники самі розберуться. Тут сайт чорнобильців, а не хімвзводу якогось!

Анонім сказав...

ПРОЙДИСВІТ:
Хитра,пролазлива,спритна,у своїх вчинках людина.
ПАНТЕЛЕЙМОН КУЛІШ.
ПРОЙДИСВІТ:
ЛЮДИНА,здатна на ганебні,нечесні вчинки,на обман,підлість і т. ін.
ПАНАС МИРНИЙ.

Анонім сказав...

АФЕРИСТ:
Людина яка займається,шулерством та махінаціями.
ВІКІПЕДІЯ.

Анонім сказав...

ПАДЛЮКА:
Підла людина;негідник,лайка.
АКАДЕМІЧНИЙ ТЛУМАЧНИЙ СЛОВНИК УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ.

Володимир сказав...

Це ти про себе ТРУСОНЮХАТЕ ЦУЦЕНЯ МОВИШ?
Можливо будеш мати імя в цей вік коли тобі цуценя понад 60 років!!!
Хоча "справжні ліквідатори" в ЛАПКАХ себе називають по іншому ніж трусливе анонімо
БЕЗ ПОВАГИ!

Анонім сказав...

Твоя повага,це всерівно,що зайцеві п'ята нога.

Анонім сказав...

Услыште нас! Жрать дайте ковбасы, а кто какой герой нас не волнует! кичтесь среди своих ГОшников на местных банкетах, а простому ликвидатору 100 грамм и закусить к 14 декабря организуйте хоть! Бросьте крох с барского стола, детки плачут!

Анонім сказав...

Якщо бажаєш ковбаси , твоє місце на ковбасні фабриці прибиральником.

Анонім сказав...

Тебе сюди бот хтось запрошував іди геть ботяра зі своєю ковбасою.

Анонім сказав...

Ім'я абсолютно нічого не міняє, можеш назватися ЮЛІЄМ ЦЕЗАРЕМ, якщо по життю сволота,то так воно і є,до чого тут ім'я.

Анонім сказав...

Є пропозиція , організувати ГО " Чорнобильці які люблять ковбасу "

Анонім сказав...

Дайте вже на кінець цьому боту його любу ковбасу між дві булки, щоб очі вилізли, тай хай уже йде звідси в свою смердючу конуру.

Анонім сказав...

Так радий би був, якщо дали. Не дають 3 місяць підряд, дітки ридають, пухнуть від голоду!

Анонім сказав...

Там тільки на місяць хліба тільки купити хватить! Про яку ковбасу ви всі тут пишете і це називається посилене харчування?!

Анонім сказав...

Интересно, как и кем рассчитывалась сегодняшняя сумма на усиленное питание? Какой рацион можно усилить этими деньгами? Может на содержание домашнего кота? Тогда вполне.

Анонім сказав...

Спеціальний корм для котів більше коштує чим наша 500 грн. на місяць так зване посилене харчування для опромінених інвалідів чорнобильців першої категорії. Цих грошей хватить хіба, що на хліб.

Анонім сказав...

Тоді лучше перейти на котячий корм , навіщо та ковбаса.

Анонім сказав...

Мало того влада неправомірно не виконує Чорнобильський Закон уже третій місяць жорстко не виплачує ці крихи на той же хліб не те, що якесь посилене харчування… це морально не в які рамки не влазить, цими діями влади треба доводить інформацію журналістам Європи, США, щоб весь Світ знав правду, як знищують в Україні Героїв ліквідаторів аварії на ЧАЕС, вірніше влада допомагає ліквідаторам швидше відійти на той світ без ліків, харчування, медичної допомоги.

Анонім сказав...

Поки будем чорнобильцями , а не учасниками ліквідації аварії , буде такий бардак.

Володимир сказав...

ПОКИ ТИ АНОНІМО Т Я ЛЖЕЛІКВІДАТОР НЕ ПОМРЕМО ПІСЛЯ НАС ХОТЬ ПОТОП ТРУСЛИВЕ АНОНІМО

Анонім сказав...

Зимно,мінусова температура повітря дає свої знаки,заморозився.

Анонім сказав...

Любая власть предпочитает видеть своих героев в виде обелисков и памятников. Цветы и печальный взгляд (на десять минут у памятника). Выглядит празднично и пафосно, а самое главное дёшево.

Анонім сказав...

Щорс тоже был памятник и снесли нафиг. Судьба любого "обелиска и памятника" предрешена, приходят новые люди, которые про катастрофу ничего не знают и знать не хотят. Поэтому эту страничку истории , как и всё "советовское", хотят побыстрее убрать с незалежной

Анонім сказав...

Историю пишут победители. Может дадут нам дожить?

Анонім сказав...

Лет 10 ещё дадут, а потом похоронят

Анонім сказав...

Могут нам предьяву огласить, а не долго ли вы живёте господа?

Анонім сказав...

Уже кидают, говорят настоящие ликвидаторы умерли в пожаре на крыше в 86м

Анонім сказав...

В поліклініці дільничі навіть завідуюча лікарка точно таке говорила справжні діквідатори вже померли, вас треба знову перекомісувати на звʼязок захворювання з ЧАЕС. Хворим ліквідаторам відмовляє в безкоштовних ліках ще й принижують знущаються. Це пошло від Порошенка жуліка і афериста офшорника. Невже в них очі повилазили, що ліквідатори з лікарень не вилазять тяжко зворіють, за свої кошти купують дорогезні ліки, видивпють я вже не говорю про зуби треба пртизувати, а на це треба гроші і сміливість, кріпки нерви.

Анонім сказав...

Володимир ПНХ робить тобі немачого втерся тут і гадиш.

Анонім сказав...

Хворих ліквідаторів несправедливо утискають! Не можна так відноситись як до скота. І проблема ця повсюду. Реформування лише скорочує допомогу хворим. Куди воно все йде, мабуть до прірви

Анонім сказав...

А що,ВАС здивувало в відповіді завполіклініки та дільничних лікарів, (похід) по групу починається з районної або міської поліклініки,писати про дійсно хворих людей не будем,а остальні ,,фрукти",серед медичних працівників теж є категорія псевдоліквідаторів та псевдоінвалідів,вони теж не святі,а через завполіклініки проходять всі медичні документи,плюс спілкування з лікарем в поліклініки так і стаціонару,так що люди ці знають все або почті все про здоров'я пацієнта,на сайті писалось деякими дописувачами,що треба було,,РОБИТИ" групу,ось і доробились,через що таке відношення до нас,а ПОРОШЕНКО тут нідочого,рано чи пізно гайки нам будуть закручувати,хто не прийшов до влади,плюс 2014 рік,а з 24 лютого 2022 року і подавно.

Анонім сказав...

Боже, дай нам всім терпіння вижити в ці буремні часи

Анонім сказав...

ВЫ ВСЁ ПЛАЧЕТЕ .СТАРОЕ ДЕРИВО ДОЛЬГО ЩЕ КРЯХТЕТ БУДИТ.

Анонім сказав...

Хрущ ще кряхтить

Анонім сказав...

что хрущ вам в борщ насрал да

Анонім сказав...

Гірше він завалив всю роботу.

Анонім сказав...

наворовал и у членов попрошайничает на долги свои

Анонім сказав...

жрущ всё делает как положено .а что вы завидуете что мало вам на сраль попросиде добавку у хрущя

Анонім сказав...

стёбнутый ты!!!

Анонім сказав...

хрущ парен боевой .а деньги ему надо в ресторан он любит по веселится с девушками он боевой же парен хрущ.

Дописати коментар