-->

18.01.16

На Лубенщині перевізникам відшкодують витрати за пільгові квитки

З районного бюджету виділили кошти на відшкодування витрат для перевезення пільгових категорій населення. Про це повідомили у Лубенській РДА.

У зв’язку із зростанням соціальної напруги серед пільгових категорій населення, зокрема чорнобильців, викликаної відмовою перевізників здійснювати безкоштовне перевезення пільговиків, депутати районної ради зібралися на засідання позачергової четвертої сесії районної ради, аби врегулювати це питання.

Проводив засідання голова районної ради Григорій Угляниця, у її роботі брали участь голова райдержадміністрації Іван Дзус, перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Нестеренко, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Сергієнко, керівник апарату райдержадміністрації Олена Пірова, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації.

Право безкоштовного проїзду пільговим категорія населення надала держава. І хоч у державному бюджеті України на 2016 рік не передбачені кошти на відшкодування витрат перевізникам, право пільгового проїзду законодавством не відмінене. Від населення надходять скарги стосовно порушення перевізниками законодавства. У засіданні сесії виявили бажання брати участь громадяни з числа пільгових категорій та висловили обурення свавіллям перевізників, також присутніх у сесійному залі.

Днем раніше це питання широко обговорене представники чорнобильських організацій. Про це присутніх ознайомив голова правління районної організації ВГО «Союз Чорнобиль України», депутат районної ради Василь Куксань, закликавши перевізників змінити своє ставлення до пільговиків та зачитавши звернення до Президента України, Верховної Ради України, прийняте на засіданні. У ньому чорнобильці звертаються з проханням передбачити кошти у державному бюджеті на перевезення пільгових категорій населення. Подібне звернення планують прийняти на сесії районної ради найближчим часом.

Щоб врегулювати питання до Програми економічного і соціального розвитку Лубенського району на 2016 рік були внесені зміни та виділені кошти на погашення заборгованості за минулий рік у сумі понад 65 тис.грн. та виділені кошти у сумі 240 тис. грн. на перший квартал цього року для забезпечення відшкодування витрат на безкоштовне перевезення пільгових категорій населення. Відповідно до порядку денного розглянуті наступні питання: про районний бюджет на 2016 рік (приведення у відповідність до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік»), про внесення змін до показників районного бюджету на 2015 рік, про план роботи районної ради на 2016 рік, про роботу Лубенського районного трудового архіву та забезпечення виконання завідувачем архіву передбачених контрактом та Положенням завдань, про затвердження мережі навчальних закладів та установ освіти та граничної кількості штатних одиниць, про затвердження звітів про незалежну оцінку майна. Крім того, депутатами підтримане звернення до Президента України щодо припинення політичних репресій та звільнення політичних в’язнів, яке зачитала депутат Лідія Різуненко.

Немає коментарів:

Дописати коментар