-->

13.01.19

Опублікувано курс лекцій про конституційну скаргу

Підготовлено і опублікувано курс лекцій «Конституційна скарга у механізмі доступу до конституційного правосуддя», який ґрунтується на монографії, підготовленій суддею Михайлом Гультаєм у 2013 році. Про це інформує відділ комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу 

У згаданій монографії вперше комплексно було досліджено інститут конституційної скарги в правовій доктрині, висунуто науково обґрунтовані пропозиції щодо оптимальної моделі конституційної скарги для України, обґрунтовувалася необхідність впровадження в Україні саме нормативної моделі конституційної скарги, яку наразі й закріплено в Конституції України.

Курс лекцій підготовлено на основі ґрунтовного опанування світового досвіду запровадження та функціонування інституту конституційної скарги. Посібник покликаний сприяти суб’єктам права на конституційну скаргу в набутті вмінь й навичок застосування конституційних норм у практичній діяльності, допомогти кращому розумінню громадянами можливостей захисту їх конституційних прав органом конституційної юрисдикції.

Видання було рекомендовано до друку 27 лютого 2018 року, однак, враховуючи прагнення автора посилити його практичними напрацюваннями національного органу конституційної юрисдикції, рішення якого за результатами розгляду конституційних скарг очікувалося наприкінці 2018 року, курс лекцій вийшов друком у 2019 році.

Примірники цього видання надано Бібліотеці Конституційного Суду України та надіслано до основних бібліотечних фондів нашої країни, а також до бібліотек вищих навчальних закладів України.

Зі змістом, передмовою та післямовою курсу лекцій «Конституційна скарга у механізмі доступу до конституційного правосуддя» можна ознайомитися тут.

http://ukrainepravo.com

Немає коментарів:

Дописати коментар