-->

27.06.20

Нові умови проїзду для пільговиків у Києві

30 червня в Києві завершується тестування автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті. Як заявила влада міста, з 1 липня ця система вводиться в промислову експлуатацію — проїзд в столичному транспорті буде можливий тільки за електронними документами.

З 1 липня скористатися київським міським транспортом можна буде винятково за електронним квитком (для більшості громадян) або за картою киянина (для пасажирів-пільговиків, зареєстрованих у Києві).

«Якщо у вас є право на пільговий проїзд, однак відсутня „картка киянина“, то після 1 липня 2020 вам необхідно оформити електронний документ, який дає право на пільговий проїзд, або придбати електронний квиток в місцях його реалізації», — попередили в Київському метрополітені.Таким чином всі ті, хто досі міг пред’являти для пільгового проїзду паперові документи (власники посвідчень УБД (учасника бойових дій); особи з інвалідністю, «чорнобильці» тощо) з 1 липня зобов’язані користуватися тільки карткою киянина.

Оформити картку киянина можна в будь-якому відділенні Ощадбанку.

Крім того, як заявив мер Києва Віталій Кличко, з 1 липня столиця вимушено змінює умови надання пільгового проїзду в громадському транспорті для жителів інших міст.

Кличко пояснив, що влада міста пішли на такий крок, оскільки державний бюджет не компенсує столичним перевізникам послуги з пільгового проїзду пасажирів, які не зареєстровані в Києві.

З 1 липня іногородні пільговики їздитимуть у громадському транспорті Києва на загальних підставах. А щоб компенсувати витрати на транспорт пізніше, їм необхідно зробити такі кроки:
  • придбати квиток у будь-який зручний спосіб
  • скористатися ним в громадському транспорті;
  • зберегти квиток (у разі придбання паперового QR-квитка), чек за оплату проїзду або банківську виписку — при оплаті банківською картою;
  • звернутися до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації для компенсації витрат на проїзд.

3 коментарі:

Анонім сказав...

Це чихня самої чистої води, тому що цим порушуються ряд Законів України.Тут мають працювати з позовами до судів, громадські президенти, віце-президенти і безліч голів, але на жаль вони займаються власними зарплатами, офісами, нагородами а у деяких просто ПТУшна освіта, за якою можна тільки на базарі стояти. Тому і маємо те що маємо...

Сергей Нехаевский сказав...

Полностью поддерживаю предыдущий комментарий. Киевская власть не может отменять Законы Украины. Вот мы и живем в правовом государстве и празднуем День Конституции!

Анонім сказав...

Сергію я вінничанин голова ГО підтримую Вас войтов в мовчить! ЦЕ трус якого Ви та я підтримували!
Боремося разом з беспределом Українським в день Конституції України тел є мій у Саші Дереки, Деменьєва, Жигаева Погляди є різні але питання ЗАГАЛЬНЕ! ЄДНАЄМОСЯ колега Сергій Вова вінниця

Дописати коментар