-->

04.11.21

На аукціон виставили перший об'єкт оренди в Чорнобильській зоні відчуження – фото

Фонд державного майна виставив на акуціон перший об'єкт оренди в Чорнобильській зоні відчуження, повідомляє ФДМУ.

Торги з оренди приміщення адміністративно-побутового корпусу КВ "Вектор" зі стартовою ціною 4 200 грн/міс мають відбутися 19 листопада. Переможець аукціону отримає у користування нерухомість загальною площею 82 м² на центральній вулиці Чорнобиля.

"Новий орендар не матиме жодних обмежень щодо цільового призначення об'єкта, а також його суборенди. Ці умови разом з унікальною локацією приміщень можуть суттєво вплинути на конкуренцію під час аукціону та остаточну вартість", – додали у Фонді держмайна.

Раніше у Фонді заявляли, що пропонуватимуть інвесторам 35 об’єктів оренди для інвестицій у Чорнобильській зоні відчуження. У ФДМУ зазначали, що для отримання консультацій щодо укладання договорів зовсім не потрібно вирушати в зону відчуження, за потреби можна звернутися до Київського обласного регіонального відділення, офіс якого розташований у Голосіївському районі Києва.



22 квітня 2021 року міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що Україна має намір подати заявку до ООН про включення Чорнобильської зони відчуження до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У червні президент Володимир Зеленський оголосив про запуск трирічної програми з розвитку і ревіталізації зони відчуження навколо Чорнобильської АЕС. Зеленський заявляв, що Чорнобильська зона має стати туристичним магнітом.

3 коментарі:

Unknown сказав...

А деньги по карманам!Вместо того чтобы платить пенсии Чернобыльцам.Кто знает,подлежит ли не рухомое майно к приватизации,и до какого года запрещена жизнь в 30 км.зоне.а если радиация меньша чем Киеве может пора возвращатся на малою Родину пока не начался безпредельный деребан 30км зоны.

Анонім сказав...

Зона пойдет с молотка,в нужное время нужным людям, за копие. Пугалки о зоне нужны специально. Заповеднические зоны давно присмотрели "первые люди".

Анонім сказав...

Недавно Фонд госимущества выставил в аренду 35 объектов, расположенных в зоне отчуждения. Это административные здания и производственных корпуса, которые, как заявили в Фонде госимущества, "могут быть трансформированы для нужд бизнеса".

Ссылка на чтение - https://karachun.com.ua/chernobilskuyu-zonu-nachali-aktivno-prodvigat-dlya-turizma-no-bezopasno-li-eto-24811

Кстати у нас живет "майнер", так он подал заявку на "майнинг" в закрытой зоне и получил разрешение. На данный момент ждет с Китая солнечные панели, витряки, инверторы, аккумуляторы и т.д, а также майнеры. Любитель криптовалюты абсолютно не боится "радиации".

Дописати коментар